Forum TechLipton - Forum Komputerowe

Pełna wersja: procesor
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam mam problem z wybraniem procesora prosze bardzo o pomoc.
Ma to byc procesor przeznaczony glownie do gry w world of warcraft i csgo.
Posiadany budzet 1000zl
Aktualnie posiadam komputer:
procesor Amd 6600k APU with radeon HD graphics
PLyta glowna socket FM2(904)  F2A88XM-ds2 
karta graficzna Nvidia geforce GT 730 4gb
pamiec ram 12gb ddr3 1330mhz dwiec kosci  8gb i 4gb
posiadam zasilacz cooler master 500w
Bardzo prosze o pomoc w wyborze procesora moze byc nowy lub uzywany, oczywiscie wymiana plyty glownej z procesorem wchodzi w gre tylko zeby sie zmiescic w budzecie.
Chyba ze ktos ma lepsza opcje by mi pomoc aby pograc w miare normalnie w world of warcraft.
Pozdrawiam wszystkich
Jesteś pewien, że to wina procesora? Uruchom MSI afterburner, w nim masz opcję OSD. Sprawdź odbiążenie karty graficznej i procesora. Jeżeli obciążenie karty wynosi cały czas 100%, to ona jest problemem.
Procesor też nie jest najmocniejszy, ale powinien dawać radę.
(12-10-2017, 23:25 )Plajer napisał(a): [ -> ]Jesteś pewien, że to wina procesora? Uruchom MSI afterburner, w nim masz opcję OSD. Sprawdź odbiążenie karty graficznej i procesora. Jeżeli obciążenie karty wynosi cały czas 100%, to ona jest problemem.
Procesor też nie jest najmocniejszy, ale powinien dawać radę.

Mi sie tak wydaje a moze i sie myle nie jestem expertem w komputerach.Kupilem miesiac temy dysk seegate firecuda myslalem ze to pomoze bo mialem jakis stary ale nie za wiele pomoglo.Ta karte graficzna kupowalem w grudniu i w komputroniku mowili ze na 100%wystarczy do world of warcraft w srednich detalach.wlaczam gre pokazuje ustawienia graficzne rekomendowane na 5 ale niestety sie grac nie da i musze grac na ustawieniach 2/10.
Jak sie orientujesz w temacie i mozesz mi pomoc prosze napisz co dokupic do tego sprzetu co mam zeby pograc normalnie w world of warcraft
Pozdrawiam
Naciągnęli Cię na kartę Dodgy
Powiedz, jakie masz wejście do monitora. Jeżeli cyfrowe, czyli HDMI, DVI lub Display Port, to można kupić GT 1030. Karta jest 3x mocniejsza od tej co masz: http://www.game-debate.com/gpu/index.php...0GT%201030
Jeżeli nie będzie wejścia cyfrowego, to podaj model monitora - może też warto pomyśleć nad zmianą. Zawsze pozostają używane karty, te nowe nie wysyłają sygnału analogowego.
(13-10-2017, 12:35 )Plajer napisał(a): [ -> ]Naciągnęli Cię na kartę Dodgy
Powiedz, jakie masz wejście do monitora. Jeżeli cyfrowe, czyli HDMI, DVI lub Display Port, to można kupić GT 1030. Karta jest 3x mocniejsza od tej co masz: http://www.game-debate.com/gpu/index.php...0GT%201030
Jeżeli nie będzie wejścia cyfrowego, to podaj model monitora - może też warto pomyśleć nad zmianą. Zawsze pozostają używane karty, te nowe nie wysyłają sygnału analogowego.

monitor BENQ FP91G P jest HDMI

(13-10-2017, 12:35 )Plajer napisał(a): [ -> ]Naciągnęli Cię na kartę Dodgy
Powiedz, jakie masz wejście do monitora. Jeżeli cyfrowe, czyli HDMI, DVI lub Display Port, to można kupić GT 1030. Karta jest 3x mocniejsza od tej co masz: http://www.game-debate.com/gpu/index.php...0GT%201030
Jeżeli nie będzie wejścia cyfrowego, to podaj model monitora - może też warto pomyśleć nad zmianą. Zawsze pozostają używane karty, te nowe nie wysyłają sygnału analogowego.

Myslisz ze zmiana samej kart by pomogla?.Widze ze kosztuje okolo 350zl takze jak cos moglbym teraz kupic sama ta karte i dozbierac fundusze na jakis lepszy caly sprzet jakby to dalo jakis efekt lepszy.
Jeżeli pomaga zmiana detali graficznych, to z pewnością pomoże zakup mocniejszej karty. Tą GT 1030 proponuję, bo jest dobrana mocą odpowiednio do twojego procesora.

ok. 350zł? https://www.morele.net/karta-graficzna-g...l-1256983/

Wymienić procesor z płytą jak najbardziej możesz i wtedy pod przyszłą konfigurację można też kupić mocniejszą kartę. Jednak jeżeli się nie znasz na komputerach, to odradzam części używane - tylko nowe. W tym momencie byś musiał sprzedać swój sprzęt, za RAM w tej chwili dostaniesz dobrą gotówkę i kupić np. G4600 + https://www.morele.net/plyta-glowna-msi-...9r-845023/ + 2x4GB RAM DDR4 2400MHz. Do takiej konfiguracji można włożyć maksymalnie 1050 ti, która kosztuje 650zł.
Wydajność jest wystarczająca, aby pograć we wszystkie najnowsze tytuły.